Friday, May 19, 2006

Den dreng er genial!

Ak ja - synes alle mødre mon ikke dét om lige netop deres egen pode?
Men det er han altså - genial! Den mest fuldstændigt komplette oplevelses-sanse-give-omsorg- sampak, der nogensinde er opfundet. Pakket ind i den mest nuttede baby-emballage på verdensmarkedet.

Alene den måde hans blehængte b.a.g.d.e.l kører på, når han kravler - fra side til side, og så snakker han højlydt mens han kravler rundt. Hvornår han stopper op, er vidst ret tilfældigt, men når han gør, så er han helt stille mens han udforsker hvad det nu er, han har mødt på sin vej.
Han rejser sig på knæ op ad alting. Kigger over bordkanten, griber ud efter alt, også det han ikke kan nå. Og tit ender det så med, at han faktisk får fat i tingene alligevel. Og der er bare fuld fart frem dagen lang. Pludselig bliver han så træt, og så går han ud i mors arme på vej hen til sengen.

Min kære dreng, han kan åbne og lukke en dør. I lang tid. Så sidder han og snakker lidt imens. Da-n, da-n da-n, siger han. Alt efter intonationen betyder det noget forskelligt.
Han æder som en mejetærsker, ja! Der går godt nok utrolige mængder mad i gabet på sådan en lille Kravlenisse. Og når han en sjælden gang får en babykiks, så ser han simpelthen så skøn ud, mens han sidder der og bider små stykker af og guffer løs.

Der er fare på færde, når han pludselig bliver helt stille - så er der gang i et ukendt objekt som måske ikke er spiseligt. Så er det bare om at redde barnet, og objektet...
Sidste nye hit er, når musikken spiller. Så sidder Elias og rokker med. Når musikken stopper, så stopper han også.
Om aftenen er han begyndt med at ville putte - meget. Lægger sit hoved ind mod sin mor og falder i søvn. Så bærer jeg ham ind i seng. Ved at han kommer fra de højeste ønskers planet, og glæder mig allerede til i morgen.
Hver dag er værd at gøre igen og igen og igen... og så igen - når man har så skøn en dreng som jeg har.

stubbornmom den Friday, May 19, 2006

3 kommentarer

3 kommentarer

Anonymous Anonymous skrev

Sidder med en tåre i øjenkrogen. For JA! Det er lige sådan det er (selvom min pode jo ikke kan alle de der farlige ting endnu)

 
Anonymous Anonymous skrev

Sidder også med en tåre på vej, for hvor er det dog sandt, at hver dag er et nyt eventyr.

Bare vent ;) Der bliver endnu mere med deres nysgerrighed og lysten til at udforske alt fra undertøjsskuffen til hulen under sofaen eller hylderne, de ikke kan nå i køkkenskabet.

Alt foregår i løb, når først de får færden af det med to ben. Og munden løber over med alle oplevelserne, og de gentager et hvilket som helst ord med en intesitet og glæde, at man gang på gang må forundres.

Livet er forunderligt og ligger lige for at blive genopdaget, når man er i selskab med børn.

 
Anonymous Anonymous skrev

Kære Stina

Vel er han genial! Han taler jo allerede tydeligt Da-n det betyder da garanteret SÅDAN!

At opleve verden gennem sit barn det er fantastisk! Hvor er det dejligt at læse dine beretninger om ham og din store kærlighed til ham. Selvom det slet ikke er fødselsdag eller noget, så vil jeg ønske dig rigtig meget Tillykke med ham.

Kærlig hilsen Evi,
som også synes at min er genial.

 

Skriv en kommentar!